pärlann.blogg.se

Armband, örhängen och lite olika tankar.

Legalisera marijuana? Ingen bra idé.

Publicerad 2019-10-13 20:09:34 i Allmänt,

Har nyss kommit hem från ett besök i det stora landet i väst - USA. Det var några år sedan jag var där senast. det har hänt en del - bland annat har marijuana lgaliserats i flera delstater som Oregon, Wahington och Nevada. 
Det verkar märkligt att legalisera någonting som bland annat kan ge minnesstörningar, taskig motorik, mentala störningar som psykoser och latent schizofreni.
De som rökte på under 60-talets flower-power i USA använde marijuana med en THC-halt på 3-5 procent. Idag har växten förädlats och kan innehålla tre gånger så hög THC-halt.
Ett argument för legaliseringen i delstaterna skulle vara att få bort den svarta marknaden. Det har inte lyckats, många odlar illegalt och säljer billigare än de licensierade butikerna. 
Jag tycker det var rent av äckligt att varje dag, flera gånger om dagen, ha doften av marijuana stickanes i näsan när jag var på stan, i hotellkorridorer, utanför restauranger osv.
Till och med när vi körde bil bil på lite mindre skogsvägar kom doften svepandes in i bilen med jämna mellanrum. Antagligen från odlingarna runt om i skogarna.
Nej tack säger jag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela